Bröllopstrender 2021

Vilken trend är hetast för 2021?

2021 blir alla bröllop mer personliga! Inspirationen kommer i överflöd – från jordens alla håll och kanter – och hamnar direkt i våra mobiler. Detta leder till att våra bröllopspar inte längre är lika sugna på att stanna inom den satta ramen. Allt från utformningen av inbjudan – eller till och med hur inbjudan – levereras påverkas. Även dukningar samt övrig dekor med fullföljande detaljer som andas bröllopsparet är vad gästerna får uppleva. Bruden vill gärna skämma bort sig och sina tärnor med smink och stylat hår. “Kyrkan – middag – avec – följt av dans” är inte längre en regel. Faller det bröllopsparet mer i smaken att servera tårtan direkt efter kyrkan, då gör man det! Och varför ska det serveras “finmat” när de nygifta helst doppar pommes i bea på sin största kärleksdag?

Vilka klänningsmodeller lyfts för bruden?

Som fortsättning på tidigare år är trenden en mer avskalad stil på brudklänningarna istället för de förgångna gräddbakelserna. Det finns ett fantastiskt utbud för att framhäva kvinnokroppen per form och storlek, och det är detaljerna som material, snitt och vilken kroppsdel man vill framhäva som leder till slutresultatet.

Vilka accessoarer gäller?

Även på accessoarer är avskalat ledordet – less is somewhat more. Tillvalen för fokus på klänningen ligger mer i hur håret ska stylas. Även slöjan är tillbaka för en stämningsfull touch. De som inte önskar att bära slöja adderar gärna in andra accessoarer just i håret, som blommor och vackra smycken.

Vad ska man tänka på gällande makeup och hår?

Tänk framför allt på känslan du vill ha fram. Är du en romanisk brud, en trendig brud eller kanske en lite tuffare? Stirra dig inte blind på vad alla andra ska ha, glöm inte bort vem du är. Kolla i tidningar, på TV, internet, modemagasin mm. Det finns trender och tips överallt i vardagen om man letar. Då har du sedan väldigt mycket att berätta om för din hår och smink stylist.

Vilka bröllopsteman är populära?

Det lantliga och rustika är fortsatt väldigt trendigt, så tänk på att lador blir snabbt uppbokade. Vad som är nästa steg är desto mer naturnära och många brudpar väljer att säga ja till varandra i en vacker skogsdunge med stubbar för gästerna att sitta på. Förtrollande!

Storslagen eller intim fest?

Det finns inget rätt eller fel här! Det kan vara att ni säger ja till varandra i rådhuset, följt av en mysig middag med era närmaste eller en kyrklig vigsel följt av en stor och härlig fest. Desto vanligare blir det dock att bröllopsfirandet brer ut sig över två dagar eller till en hel helg om sovrumsplatser finns! Ett mingel på fredagen, vigsel och fest på lördagen och sedan en brunch på söndagen för de gäster som har stannat kvar. Detta blir desto vanligare eftersom vän- och familjekretsarna är mer utbredda över landet och andra kontinenter, som ett resultat av att allt fler testar att bo utomlands, studerar på skilda orter och sedan gifter sig över gränserna. En hel helgs firande ger er som brudpar en fin möjlighet att mingla med alla era gäster i lugn och ro – och stämningen på vigseldagen är väldigt härlig när alla gäster redan har haft möjlighet att socialisera sig.

Bästa tipsen för att klä brudtärnorna?

Förr när gräddbakelserna stod i centrum fanns även fenomenet “the peach coloured briedsmaids dresses” som är en språklig symbol för när bruden ville klä ner sina brudtärnor – för att skina tydligare på sin stora dag. Vanligen har tärnorna mer att säga till om idag, även om bruden har sista ordet.

Vilka färger och modeller är populära nu?

Jordnära toner klär de flesta och duvblått som var trendigt förra året kommer fortsatt bäras på många bröllop – både av brudtärnor och potentiella gäster.

Även rostiga toner av koppar och blanka tyger i bruna nyanser kommer trenda mer när det drar åt de mer rustika och naturnära bröllopen.

Bröllop är ofta en kostsam tillställning. Vilka råd kan du ge till de som vill vara ekonomiska, men fortfarande göra den stora dagen speciell?

Det viktigaste är att i första skedet av planeringen försöka sätta en specifik budget att jobba med. Skriv sedan tillsammans som par ner era prioriteringar inför den stora dagen. God mat och dryck, underhållning, antal gäster, location, blommor, detaljer i dekorationen, fotografering och kanske även filmupptagning. Om ni tillsammans känner att ni t ex inte vill exkludera era kusiners partners, utan vill ha ett större firande till antal gäster, kommer ni slutligen landa i att en trerättersmiddag inte kan prioriteras. Istället, lägg krutet på en location som har stolplats för alla era gäster!

Finn inspiration tillsammans!

Researcha gärna på Pinterest och Instagram och var kreativ med era vänner! Gör det till en rolig process och bjud in dina brudtärnor till en mysig tillställning där ni slår era kloka huvuden ihop och spånar idéer. Vad kan ni exempelvis samla in i form av dekor? En elegant allé av ljus innebär många syltburkar för endast ett par, men desto enklare att få till om flera sparar under en längre tid. Ljusstakar i olika former och stilar kan bli en stor del av er utsmyckning. Och även här är det mer ekonomiskt att låna från en större massa.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *