Här lär du dig att starta en sportblogg

Jag ska lära dig hur du startar en sportblogg och gör den framgångsrik. Jag älskar idén om en sportwebbplats eftersom vi alla växte upp med sport, både tjejer och killar. Som barn spelade jag och mina vänner allt i grannskapet. Gatufotboll, basket, cykeltävlingar, baseboll, hopptävlingar, ja allt man kan tänka sig.

Hur man startar en sportblogg och tjänar pengar

Har du en passion och en önskan att skriva om sport? Kanske saknar sportvärlden ditt perspektiv på saker och ting. Med bloggande finns det inget sätt du kan förlora om du förblir konsekvent. Jag ska visa dig vad du behöver göra för att börja.

Startar du en sproblogg kan du absolut tjäna pengar hemifrån med blogg

Känner du till sport?

Det är smärtsamt obehagligt att se någon som inte vet något om sport försöka delta i en sportkonversation. Vi har alla sådana vänner. Jag vet när någon låtsas ha idrottskunskaper.

Många människor vill hoppa huvudet före i en sportblogg, men vet ingenting om sport. Bara för att du tittar på Espn First Take betyder det inte att du vet saker om sport. Anledningen till att jag säger att du måste se till att du vet vad du skriver om är att om du inte gör det och om ämnet inte intresserar dig kommer du inte att klara dig särskilt länge i den här kategorin. Det kommer att göra dig trött. Skriv vad du vet eller vad du är intresserad av.

Vilken typ av sportblogg vill du ha?

Det finns sportwebbplatser som pratar om allt inom sport, till exempel Yahoo Sports och Bleacher Report. Dessa webbplatser pratar om allting. Hockey, fotboll, basket, baseball, tennis, NASCAR, UFC och mycket mer. Kom ihåg att allt börjar med en idé. Sajter som dessa är möjliga, men du kommer att behöva hjälp eftersom det finns så många kategorier.

Vill du ha en blogg som pratar om allt eller vill du ha en blogg som bara pratar om en sport, till exempel Tennis? Kanske är du bara intresserad av en sport. Om du till exempel bara är intresserad av fotboll. Du kan skriva om NFL, College Football, Fantasy Football osv. Det fina med den här typen av sportblogg är att det blir enklare för dig. Det blir lättare att bli en toppbloggare inom din specifika kategori och du kommer att tjäna pengar snabbare.

Vill du istället skriva om ett lag eller en stads lag?

Det finns många sportsajter där ute som bara skriver om laget i sin hemstad och de har blivit framgångsrika. Ett exempel på detta är JetNation.com. Om du vill veta något om New York Jets är denna webbplats ett måste för dig. De har ett forum i sin blogg. De ger dig uppdateringar om Geno Smith, Todd Bowles, Darrelle Revis och mycket mer. De säljer till och med Jets-kläder. Du måste ta reda på vilken typ av blogg som är rätt för dig.

Att välja ett namn för din blogg

Jag är ganska säker på att du har en idé om vilken typ av sportsajt du vill ha. Vilket namn ska du välja för den? Se till att ditt namn matchar det som din blogg handlar om och se till att det är varumärkesskapande. Av SEO-skäl är det bra att ha ett sportnyckelord i ditt domännamn. Om du till exempel skriver kring nischen baseball kan ett domännamn vara baseballfan.com.

Jag rekommenderar att du skaffar ditt domännamn hos Bluehost, som är min favorit och den bästa hostingleverantören. Jag kommer att prata mer om dem nedan, men anledningen till att jag föreslår att du skaffar din domän hos dem är att det är gratis när du får billigt webbhotell hos dem. Med ställen som NameCheap eller GoDaddy måste du köpa domänen och sedan betala 11 till 15 dollar varje år för varje domän som du äger.

Varning för varumärken

Var mycket försiktig när du väljer en domän. Jag har personligen aldrig hört talas om att det har hänt, men du kan eventuellt bli stämd för att du har ett professionellt idrottslag i ditt domännamn. Jag vet att du kanske ser några fantastiska domäner tillgängliga, men de kan utgöra en risk.

En domän som Miamiheatbasketball.com är en domän som jag skulle hålla mig borta från. Den skulle skapa förvirring hos besökarna. De skulle inte veta om detta är den officiella webbplatsen för Miami Heat eller inte. Du kanske kommer undan med det ett litet tag, men det kan komma tillbaka för att bita dig i baken.

Om du skulle möta dessa killar i domstol skulle det vara som att slåss mot en jätte. De kommer att tugga upp dig och spotta ut dig. Detta gäller inte bara domännamn. Det gäller även logotypen för din webbplats. Bråka inte med stora företag.

Hur kan du tjäna pengar med en sportblogg?

Först vill jag börja med hur man inte tjänar pengar. Sälj aldrig falska saker. Ingen gillar falska varor. Jag har många gånger sett på nyheterna att NFL har stängt ner sajter som säljer falska tröjor. Du kan ha bråkat med ett stort företag på fel dag vilket kan leda till att de förföljer dig och gör ett exempel av dig. Du kommer att förlora alla dina produkter, din vinst, din personliga egendom med mera. Om du inte vill att någon ska jävlas med ditt företag, gör då dig själv en tjänst och jävlas inte med deras företag.

Straff för försäljning av förfalskade varor – om det är en enskild person, ska böter på högst 2 000 000 dollar eller fängelse i högst 10 år, eller bådadera, och om det är en annan person än en enskild person ska böter på högst 5 000 000 dollar utdömas.

Låt oss nu börja tjäna pengar med din sportblogg

Att tjäna pengar med en webbplats är väldigt enkelt, men det tar tid. För vissa kommer det att gå snabbare än för andra. Detta kan bli ett heltidsjobb för dig, men du måste ha tålamod. Oroa dig aldrig för att betala 4 dollar i månaden för hosting, för på kort tid kommer din webbplats att betala för det och mer därtill.

Sälja sportprylar

En sportblogg har verkligen potential att ge stora inkomster om den blir en succé. Om du skriver en artikel som är inriktad på köparnyckelord kan du sälja sportprodukter. Du kanske redan har några sportprodukter att sälja eller så kan du köpa produkter i grossistledet och sälja dem på din webbplats. Det finns platser som Alibaba som hjälper dig med detta. Tänk bara på alla produkter och tjänster som du kan sälja på din webbplats.

Försäljning av biljetter

Det här är en bra intäktsstrategi för sportbloggar. Du kan marknadsföra biljetter för biljettwebbplatser som SeatGeek och få betalt för varje köpare som kommer från din webbplats. Med tanke på att de flesta biljetter är mycket dyra och att de flesta biljettvärvningsprogram ger folk 9 till 50 procent kan du tjäna bra pengar på det här sättet.

Sätta upp Amazon-länkar på din webbplats

Låt oss inse att sportfans gillar att köpa utrustning och minnesmärken. Om du inte har någon egen kan du hänvisa folk till Amazon. Ett bra sätt att göra detta är att göra recensioner av sportprodukter eller att sätta in en Amazon-widget i din sidebar eller under ditt inlägg. Folk brukar köpa flera saker när de handlar på Amazon så det är ett stort plus för dig.

Det som är bra med Amazon är att om du länkar direkt till kundvagnen kan du fortfarande få betalt 4 till 8 procent av varje försäljning inom 90 dagar. Med Amazon kan du prova olika tekniker och se vad som fungerar bäst för dig. Se alltid till att när du använder affiliatelänkar nofollow dem. Ett enkelt sätt att göra detta är att lägga till insticksprogrammet Title and Nofollow For Links.

Sälj annonsutrymme på din webbplats

Det finns många företag som BuySellAds där du kan sätta ditt pris och sälja utrymme till sportföretag eller personer inom din nisch. Folk behöver inte klicka på deras produkter eller tjänster. Allt du behöver göra är att placera en 300×250 sidobild i din sidebar, sidfot etc. och du är klar. Sportwebbplatser som du kanske känner till och som använder BuySellAds är Rant Sports, Gator County, Team Names med flera. Om du inte gillar att vänta på att folk ska komma till dig kan du kontakta olika företag för att se om de vill annonsera på din webbplats.

Google AdSense

Vi känner alla till Google AdSense. Till och med de bästa webbplatserna som NFL.com använder det. Jag har fått över en dollar per klick för några av mina webbplatser. Det fina med Adsense är att du kan börja tjäna pengar direkt. Du kan placera AdSense var som helst. Du kan placera dem i början av ditt inlägg, i mitten av ditt inlägg, längst ner osv. Det som fungerar bäst för dig. Var försiktig med Adsense eftersom sportsajter är kända för att överutnyttja det. Du vill få din webbplats att ladda snabbare, inte långsammare, och för många annonser kommer att utplåna din webbplats hastighet.

Det finns många sätt som du kan tjäna pengar med en sportblogg. Brainstorm och testa sedan vad som fungerar bäst för dig.

Bluehost är det mest pålitliga webbhotellet

Detta är vad de flesta bloggare använder och för under 4,00 dollar i månaden kan du inte slå det. De kommer bokstavligen att gå igenom hela processen med dig. Om du börjar nu kan du vara klar på mindre än 5 minuter, så enkelt är det. Om du verkligen menar allvar med att starta en framgångsrik blogg så börja idag för det är aldrig klokt att skjuta upp saker som du vet att du ska göra. Ju tidigare du börjar desto tidigare kommer du att göra vinst.

Hur får du trafik till din sportblogg?

Först vill jag säga att du aldrig ska spamma populära sportsajter som försöker få trafik. Jag vet att du har sett de där irriterande webbplats-spammarna i kommentarsfältet på NFL.com. Ingen gillar spammare och det är mycket farligt. Det kommer att ta några månader innan du får någon riktig sökmotortrafik så du måste hitta en lämplig gemenskap där du kan dela ditt innehåll.

Gå med i några gemenskaper på Google Plus. Det finns inte bara sportbloggargemenskaper, utan även enskilda sportgemenskaper, till exempel NFL-fotbollsgemenskapen med över 240 000 medlemmar. Det betyder att när du lägger upp en bild, video eller skriver något i den gemenskapen kommer ett stort antal människor att se det. En bra sak med Google communities är att det finns många av dem. Du kommer inte att ha tid att lägga upp inlägg på alla. Om du vill kan du också skapa dina egna.

Gå med i gruppstyrelser på Pinterest. Gå till pingroupie.com och skriv sport i rubriksektionen och se de många olika grupperna om sport och gå till den på Pinterest och kontakta forumledaren för att bjuda in dig till det forumet. Pinterest kommer att bli en av dina bästa vänner. Den kommer att hjälpa dig mycket. För vissa webbplatser är Pinterest deras viktigaste trafikkälla.

Starta en Youtube-kanal och ge dina tankar om vad som händer inom idrotten. Detta är ett utmärkt sätt att få ut din blogg och bli viral. När din kanal växer kommer din blogg garanterat att växa med den. Allt handlar om konsekvens.

Den sista gemenskapen jag vill prata om är en Facebook-gemenskap. Gå med i fem av dem om dagen och marknadsför ditt arbete. Be människor att läsa och kommentera din blogg. Lägg till människor och bygg upp en vänskap på Facebook som leder till bloggframgångar.

Vilket tema ska du använda?

Jag rekommenderar att du väljer ett av dessa två teman från Genesis. Jag rekommenderar att du väljer ett av dessa två eftersom Genesis är nybörjarvänligt och SEO-vänligt. Du behöver inte vara tekniskt kunnig för att använda Genesis. De flesta toppbloggare idag använder denna bad boy. Jag rekommenderar starkt att du inte köper dessa komplicerade teman som saktar ner din webbplats. Jag garanterar dig att för en ny bloggare som vill ha ett SEO-optimerat tema är Genesis det bästa alternativet.

Kolla in MaxCDN

Du kommer att använda många bilder och videor eftersom det är en sportwebbplats. Detta kommer verkligen att sakta ner din webbplats. Se till att du optimerar dina bilder. Jag rekommenderar starkt att du installerar MaxCDN, vilket är vad jag använder. MaxCDN är ett innehållsleveransnätverk och det gör din webbplats blixtsnabbt.

Saker du aldrig bör göra

  • Starta aldrig en webbplats från en gratis plattform, det dödar din webbplats och dödar dina chanser att göra någonting.
  • Om du inte kan rita eller använda Photoshop, gör aldrig din logotyp. Köp bara en logotyp från Fiverr för 5 dollar.
  • Lämna aldrig dina permalänkar oförändrade. Ändra det i inställningarna till inläggsnamn.
  • Kopiera och klistra aldrig in andra sportartiklar eftersom Google kommer att upptäcka dig och vidta åtgärder. Var kreativ.

Sammanfattningsvis

Kolla in de kostnadsfria sportplugins i plugins-sektionen och se om du kan använda någon på din webbplats. Jag uppmuntrar dig att se till att du bokmärker den här sidan ifall du behöver komma tillbaka för att hitta information. Tänk på vad du kan göra för att sticka ut och göra din webbplats annorlunda. Den enda som hindrar dig från att skriva i dag är du själv. Var inte rädd för att börja blogga. Det är en mycket snabb och enkel process.

Motiverande idrottscitat

  • Du behöver inte vara bra för att börja, men du måste börja för att bli bra – Zig Ziglar
  • Framgång kommer inte bara och hittar dig, du måste gå ut och hämta den.
  • “Mästare skapas inte på gym. Mästare skapas utifrån något de har djupt inom sig – en önskan, en dröm, en vision. De måste ha skickligheten och viljan. Men viljan måste vara starkare än skickligheten.” – Muhammad Ali

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *